Projekat Nauči da zagrliš, ne da udariš sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju

Održana je još jedna uspešna tribina projekta „Nauči da zagrliš, ne da udariš“ pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i Kulturnim centrom u Šapcu.
Kulturni centar iz Šapca
 nas je 29.10.2021. lepo dočekao, tako da smo naoružani voljom i željom za što delotvornijim sprečavanjem nasilja, otpočeli tribinu u 14h pred punom salom. Poštujući Covid pravila, u interaktivnoj komunikaciji sa veoma pažljivim, elokventnim, izuzetno lepo vaspitanim srednjoškolcima, napravili smo dobre osnove i korake ka uspostavljanju preventivno-edukativnih mera u sprečavanju bilo kog vida nasilja.
Na sva pitanja zainteresovanih mladih ljudi, koji su iz svojih školskih klupa direktno došli na tribinu, odgovarali su izuzetno stručni predavači:

• Dr prof političkih nauka Hatidža Beriša;
• Specijalista dr neuropsihijatar Mirjana Tomović;
• Advokat Aleksandar Milićević.

Reči dobrodošlice svim prisutnima uputila je predsednica udruženja, Marija Milanović.

Još jedna uspešna edukacija, divnog projekta „Nauči da zagrliš, ne da udariš“ čiji su pokrovitelji Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, održana je 19.11. u 14h u Ustanovi kulture Parobrod je za nama. kao i uvek, sem izlaganja članova stručnog tima, tj.naših predavača:

– Predsednica Marija Milanović;
– Prof dr političkih nauka Hatidza Beriša;
– Spec. dr neuropsihijatar Mirjana Tomović;
– Advokat Aleksandar Miličević;
– Glumica Jana Mihailović, koja je na kraju večeri nastupila sa decom.
– Atina Gajdoš je predstavila filmsku projekciju.

Prisutni su imali prilike da učestvuju i u interaktivnom delu, odn.ukalazala im se mogućnost da na sva postavljena pitanja, dobiju stručne i blagovremene odgovore.

zahvaljujemo svim prisutnima na aktivnom učestvovanju.
Posebnu zahvalanost dugujemo gospodji Tijani Jokovnović, predstavniku kancelarije poverenika za zaštitu ravnopravnosti na odazivu i zajedničkom polanalaženju rešenja za pomoć našim članovima.
Zahvala i restoranu Terminal na keteringu, jer kada se marljivo radi, često se i ogladni.
– Zahvalnost i našim, sada već starim prijateljima iz Ustanovi kulture Parobrod, s kojima već duže vreme usprešno saradjujemo.