POMOZIMO DECI DA PREVAZIĐU POSLEDICE NASILJA

Veliki broj dece danas trpi nasilje u različitim oblicima i ne znaju kako da se izbore sa njim i njegovim posledicama. Oni su veoma osetljiva grupa, prvenstveno zbog toga što deca nisu ni svesna da trpe nasilje. Oni najčešće podsvesno smatraju da je situacija u kojoj se nalaze normalna i uobičajna stvar, jer im je teško da pričaju da neko iz njihovog okruženja može da ih izloži nasilju. Iz tog razloga je neophodno da se na drugačiji način radi sa decom žrtvama nasilja kako bi sami uvideli da nasilje nije pojava koja treba da bude prisutna u njihovim životima.  

Kroz svoje programe, Centar za žrtve nasilja “DAR” već dve godine radi sa žrtvama nasilja, sa posebnim fokusom na decu. Kroz glumu, igru i razonodu, naš tim pomaže deci da započnu svoj oporavak od nasilja i trauma kroz koje su prošli.  

Glumački i psihološki tim Centra usmerava decu ka glumi i zajedno sa njima osmislio je predstavu pod nazivom “Nasilje nije rešenje”. Tokom priprema i proba, deca se druže i zabavljaju, uče glumi i javnom nastupi i celokupno angažovanje je njihov vid terapije u cilju njihovog oporavka i ohrabrenja.  

Želimo da im pružimo priliku da ovu predstavu odigraju na velikoj sceni u Ustanovi kulture Parobrod i u pozorištu Puž pred svojim vršnjacima, drugovima, komšijama i roditeljima kako bi pokazali sa čim se suočavaju žrtve nasilja i kako im se može pomoći.  

Za izvođenje ove dve predstave potrebna nam je Vaša pomoć i podrška kako bismo sakupili 250.000 RSD za produkciju i izvođenje predstave.  

BUDŽET:

→ Kostimi, garderoba i obuća: 120.000 RSD

→ Ketering za dva zajednička druženja: 45.000 RSD

→ Štampa reklamnog materijala: 40.000 RSD

→ Zakup prostora za trening i predstavu: 15.000 RSD

→ Prevoz dece: 15.000 RSD

→ Angažman fotografa: 15.000 RSD