Projekat sa Gradskom opštinom Zvezdara - Edukacija 25.11.2021.

U znak odavanja počasti svim žrtvama nasilja, ali i kao početak globalne kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ Centar za žrtve nasilja Dar i komisija za rodnu ravnopravnost predsednika GO Zvezdara25. novembra su u Opštini održali edukativno predavanje na temu prevencije rodno zasnovanog nasilja nad ženama i o porodičnom nasilju. Predavanju su prisutvovali:
– Predsednik i zamenik predsednika GO Zvezdara Vladan Jeremić i Dragana Đurić;
– Članovi rukovodstva GO Zvezdara;
– Vaspitači iz predškolske ustanove Zvezdara;
– Predstavnici Centra za socijalni rad Odeljenje Zvezdara i drugi.

Na početku ovog predavanja, pozdravnu reč uputio je predsednik opštine Vladan Jeremić, u ime Opštine, koji je rekao da su organizovanjem dogadjaja povodom kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“  Opština i Komisija imali želju da utiču na podizanje svesti gradjana o nasilju prema ženama i osnaživanju žena da prijave nasilje. Gospodin Jeremić je izmedju ostalog rekao i da Gradska opština Zvezdara ostvaruje dugogodišnju odličnu saradnju sa Centrom za socijalni rad Odeljenjem Zvezdara, Domom zdravlja Zvezdara i Policijskom upravom Zvezdara.
Prisutnima se tdj. obratila i ujedno predstavila dogadjaje, koji će se u toku ove kampanje realizovati, predsednica Komisije za rodnu ravnopravnost predsednika GO Zvezdara, gospodja Ivona Fuštić. 

Kao što ste već upoznati iz naših prethodnih edukacija i ovu je vodio već uigrani, stručni tim našeg udruženja Centra za žrtve nasilja „Dar“:

– Predsednik: Marija Milanović;
– Profesor političkih nauka dr: Hatidža Beriša;
– Spec. dr neuropsihijatar Mirjana Tomović;
– Advokat: Aleksandar Milićević;
– Glumica: Jana Mihailović;
– Medija tim: Atina Gajdoš

Za završnicu ovog skupa glumica Jana Mihailović je izvela po drugi put tog dana performans, prvi je bio ispred Gradske opštine Grocka, a nakog istog svim prisutnima uručeni su sertifikati o završenoj edukaciji. Sertifikate su prisutnima uručile:

• Zamenik predsednika GO Zvezdara – Dragana Đurić;
• Predsednik Centra za žrtve nasilja – Dar Marija Milanović.

? Nastavljamo aktivno kampanju „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ ?