O nama

Upoznajte naše udruženje

Udruženje Dar se prevashodno bavi borbom protiv nasilja i glavni cilj udruženja jeste edukovanje članova da što lakše prepoznaju nasilje svakog tipa.
Sprovođenjem tribina, medijske prisutnosti, održavanjem kreativnih radionica i mnogih sličnih aktivnostu, radimo na buđenju svestu i ohrabrivanju žrtve da prijavi nasilje.
Udruženje je registrovano 22.06. a zvanično je počelo sa radom 07.07.2020. godine.

Posredstvom kompletnog stručnog tima sa višegodišnjim iskustvom u borbi protiv svakog oblika nasilja, pružamo besplatnu pravnu, psihološku, neuropsihijatrijsku pomoć.
Trenutno, udruženje broji više od 13 članova stručnog tima koji čine lekari, socijalni radnici, dve advokatske kancelarije, medija tim, glumci, psiholozi i volonteri.

NAŠI CILJEVI

 Pomoć žrtvama nasilja u porodici, žrtvama vršnjackog nasilja, trudnicama i ugrozenim licima;

Organizacija tribina sa temom prevencije nasilja

Organizacija humanitarnih akcija za pomoć socijalno ugroženim licima

Unapređenje i uključivanje u društvo nakon rehabilitacije

Edukacija u pogledu internet nasilja

Suzbijanje svih oblika nasilja i diskriminacije 

Pružanje pomoći prilikom zapošljavanja, školovanja, upisa u vrtić

NAŠ TIM

Marija Milanović

Marija Milanović

Predsednik i osnivač udruženja. Po struci zdravstveni radnik. Više od jedne decenije iskustva humanitarnog rada. Prva osoba koja stupa u kontakt sa žrtvom nasilja. Učestvovala na preko 50 projekata. Trenutno zanimanje - samostalni preduzetnik.

Marko Jojić

Marko Jojić

Vlasnik advokatske kancelarije Jojić. Advokat i sportista. Pruža besplatnu pravnu pomoć. Učesnik na edukativnim tribinama.

Davorin Milanović

Davorin Milanović

Zaposlen u Ministarstvu pravde. Član upravnog odbora udruženja. Zadužen je za bezbednost udruženja.

Mirjana Tomović

Mirjana Tomović

Docent specijalista doktor neuropsihijatrije. Član udruženja od samog osnivanja. Pruža besplatnu  stručnu neuropsihijatrijsku pomoć. Učestvuje u svim radionicama za rehabilitaciju. Radi na tribinama i edukacijama o prepoznavanju nasilja. Prati korisnike od samog početka. Svoj radni vek provela je na VMA. Napisala je preko 120 naučnih radova. Trenutno je u penziji i vodi privatnu kliniku.

Aleksandar Milićević

Aleksandar Milićević

Advokat. Vlasnik kancelarije Milićević. Član udruženja od osnivanja. Pravni zastupnik udruženja. Pruža besplatnu pravnu pomoć svim korisnicima. Učesnik svih tribina za edukaciju i savete pravnog postupanja posledica nasilja.

Atina Gajdoš

Atina Gajdoš

Diplomirani inženjer industrijskog menadžmenta  slobodni umetnik. Koordinator medija tima od osnivanja udruženja.

Ljiljana Ignjatović

Ljiljana Ignjatović

Zdravstveni radnik. Jedan od osnivača i blagajnik u udruženju.

Mirjana Mačkić

Mirjana Mačkić

Lekar specijalista urgentne medicine. Preko 25 godina zaposlena u hitnoj pomoći. Ostvaruje prvi kontakt sa žrvama porodičnog i partnerskog nasilja. Pruža besplatnu pomoć i sve vidove saveta. Učestvuje na svim projektima i tribinama o edukaciji i prepoznavanju nasilja, kao i buđenju svesti o vidovima nasilja.

Marija Tasić

Marija Tasić

Diplomirani pravnik. Trenutno zaposlena u advokatskoj kancelariji..Član udruženja od januara 2022. Pruža besplatnu pravnu pomoć. Učesnik tribina na kojima pruža besplatne pravne savete i edukacije o rodno zasnovanom nasilju.

Iva Stojčić

Iva Stojčić

Završila srednju medicinsku školu, smer medicinska sestra - vaspitač. Na završnoj godini je Fakulteta za medije i komunikacije - smer socijalni rad. Preko 12 godina se bavi glumom. Član amaterskog pozorišta. Kao asistent, držala je časove glume. U udruženju je koordinator kreativnog tima, vodi časove glume za decu i učestvuje na tribinama i edukacijama.

Magdalena Petrović

Magdalena Petrović

Ekonomista, glumica. Radi sa  decom. Drži časove glume.

DONATORI

MEDIJSKA PODRŠKA